duminică, 4 octombrie 2015

De ce m-ai înşelat? La masculin.


Poate o să ţi se pară un articol ca oricare altul, scris de o muiere nebună, în prag de menopauză, sau poate îi vei da totuşi o şansă şi îţi vei irosi 10 minute din timpul tău preţios de macho ocupat, ca să înţelegi cam cum stă treaba.
Pare un clişeu zilnic, ne bombardează din toate părţile, de când ne trezim şi până mergem la culcare.
Bun, ştii tu sigur, cu ochii închişi că e o curvă, nu vrei să mai auzi nimic, te-a înşelat, pe tine, un tip dedicat, cu o profesie demnă de invidiat şi un CV de n-a văzut Parisul, homme fatale, care...
Vai, câte ştii...despre femei, evident, nici una nu-ţi rezistă...şi dacă se întâmplă cumva s-o facă "e proastă, nu ştie ce pierde", presupunând că asta nu interferează foarte mult cu atitudinea şi mentalitatea unui gentleman, care "o iubea foarte mult, şi de mult ce o iubea o sufoca zilnic cu aceleaşi atenţii ostile şi desuete", în timp ce tremurau pantalonii pe el ca ea să nu plece.
De ce oare?
Iar dacă se întâmplă să uiţi să-i spui că e frumoasă, în verbal, non-verbal şi paraverbal, iei un buchet de flori, ar trebui să se rezolve, oricum n-a fost mare lucru, iubito dramatizezi prea mult
Stop, opreşte-te...
Ţi-a spus că NU-I plac florile, că le detestă, aproape face alergie la flori, dar erai mult prea ocupat ca să mai şi asculţi.
Hai să-ţi spun ceva, un "secret al femeilor": Ce îţi distrage atenţia, îţi distruge intenţia.
Sigur ai înţeles, la câte lucruri înţelegi zilnic şi la câte rezolvi....
Mai ai puţin şi începi să mă înjuri, aşa-i?
Vorbesc prea mult, tu vrei să ştii doar DE CE, atât şi nimic mai mult...şi tocmai cu ĂLA, care n-are foarte multe nici în creier, nici în pantaloni, nu-ţi ajunge nici la degetul mic, nu prea dai doi bani pe el când îl pui pe lângă tine.
TU o cunoşti şi în pat, şi când e sensibilă, bine, mult prea sensibilă, mai mult dramatizează, şi ea tocmai cu ĂLA.
Iată de ce, dragul meu, pentru că-ţi dai cu teoria în cap, pentru că el, un bărbat inferior ţie...măcar acum depăşeşte gradele şi diplomele şi ascultă, e spre binele tău, a ASCULTAT-O.
De-aia, tocmai ĂLA pe care nu dai doi bani, chipul străin, şi-a dat jos masca de nătărău şi servieta poate mai uşoară ca a ta, "nu-l duce pe-ăla capu' să ţină atâtea în servietă, nu prea e ordonat şi nici n-ar avea ce", şi-a rupt din timpul lui, pe care nu dai nici trei lei şi a ascultat-o, fără întreruperi, fără exagerări, fără să se uite pe fereastră şi fără "astea sunt prostii".
Spune, cine mai e curva acum?
Fă-mi o favoare şi dă-te rogu-te de lângă oglindă...
Parcă ţi s-a cam şifonat cravata ai băţoasă aşa un pic, nu?
Cred că ai omis faptul că ai DOUĂ LOCURI DE MUNCĂ, unul din care câştigi bani, celălalt din care câştigi...ce şi cât negociezi.
Deci tu ce-ai negociat?
Ascult...NIMIC, NIMIC n-ai negociat.
Ah, orgoliul, uitasem, fragilul de el...
Cu siguranţă sunt în zilele alea ale lunii în care nu-mi intră nimic în graţii...
Nu caut să te cobor cu nimic de pe scena indestructibilă pe care ţi-ai creat-o, doar îţi explicam De ce-ul.
EL a stiu să fi simplu, suficient de simplu cât să înţeleg că EU îi sunt suficientă, suficient de importantă încât merit să mă asculte, merit toată atenţia lui, şi nu, nu am ajuns până acolo unde te gândeşti...doar pe covor, sau poate pe un scaun, mai contează acum?
Ascult-o şi nicicând nu va pleca.
Dar nu uita...Nicicând nu va fi a ta
Dacă scrii NICI CÂND aşa.
Meditaţie plăcută! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu